Greva salariatilor din Ministerul Finantelor nu este legala, intrucat protestul spontan declansat miercuri a continuat si astazi, iar cei care participa nu vor fi platiti pentru aceasta perioada, a declarat ministrul Gheorghe Ialomitianu dupa intalnirea de la Guvern cu premierul Emil Boc.

"Cei care nu respecta legea vor suporta consecintele. Cine nu e la serviciu, nu va fi platit. Ieri a fost o greva spontana, azi vad ca protestul continua", a spus Gheorghe Ialomitianu (foto), citat de Mediafax.

El a fost la Guvern, impreuna cu ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si presedintele ANAF, Sorin Blejnar, pentru a avea o noua discutie cu premierul Emil Boc despre protestele angajatilor pentru neplata stimulentelor.

Ministrul Finantelor a precizat ca la intalnirea cu premierul Boc s-au discutat si s-au gasit solutii concrete pentru imbunatatirea colectarii si combaterii evaziunii fiscale, prin colaborarea intre institutii, astfel incat sa fie create fonduri suplimentare pentru ca angajatii din finante sa primeasca stimulente.

"O sa discut cu liderii de sindicat, chair daca nu este o actiune legala, sa vedem ce solutii gasim", a adaugat Ialomitianu.

El a fost intampinat la Ministerul Finantelor de peste 500 de angajati de la administratiile financiare de sector care l-au huiduit si i-au cerut demisia.

Cei peste 500 de angajati de la administratiile financiare de sector au venit la Ministerul Finantelor, pentru a se solidariza cu colegii lor care protesteaza de aproape 24 de ore in sediul institutiei.

Protestele continua la Finante. Este afectata stabilitatea economica a Romaniei?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Salariile alesilor revin pe agenda Parlamentului