Consiliul Concurentei vrea sa porneasca valul de refinantari in sistemul bancar si vrea sa reglementeze situatia “paradoxala” in care clientul nu se poate refinanta la aceeasi banca pentru ca nu prezinta bonitate, scrie money.ro, intr-o analiza despre bancile care ar putea fi obligate sa refinanteze creditele la cererea clientilor.

In cotidianul Gandul citim ca Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, se judeca cu sine insusi intr-un proces intentat Ministerului Finantelor pe cand era director executiv adjunct al Directiei Finantelor Publice Brasov, pentru recuperarea unor sporuri salariale taiate de predecesorii sai in fruntea MF-ului.

EVZ.ro scrie despre scenariul protestului spontan de la Finante. Revolta angajatilor Ministerului Finantelor a durat doua zile, dar a reusit sa puna pe jar zeci de mii de bugetari.

Citeste si:

Ministrul agriculturii ataca hipermarketurile privind preturile la alimente, titreaza Ziarul Financiar. Triplarea preturilor la alimente intre producatori si retaileri creeaza disfunctionalitati, potrivit autoritatilor, care anunta ca in prezent nu exista un control pe filiera de produs pentru a elimina aceste speculatii.

Una dintre putinele afaceri anti-criza lansate de Guvernul Boc, reabilitarea termica a cladirilor, gandita sa asigure o gura de oxigen sectorului constructiilor, a esuat din lipsa de fonduri. Pentru ca statul nu mai e dispus sa suporte costurile, locatarii s-au apucat sa isi puna singuri panouri termoizolante, noteaza DailyBusiness.ro.

Miscarile sociale pun presiune pe leu si slabesc increderea investitorilor, transmite cotidianul Bursa. Protestele bugetarilor din Finante reprezinta inca o bila neagra pentru tara noastra in ochii analistilor straini, care deja au inceput sa dea pronosticuri pesimiste.