"Aceasta propunere de diminuare a cotei unice de la 16% la 12% nu a fost un subiect pe care autoritatile sa-l ridice Fondului Monetar International. Cred ca a fost mai mult o discutie interna in cadrul partidului de guvernamant. In al doilea rand, o reducere concomitenta a contributiilor sociale cu o crestere a salariului minim este o propunere care a fost facuta intr-adevar Fondului Monetar International, dar care urmeaza sa fie discutata saptamana viitoare cu echipa care va veni la Bucuresti, sa vedem consecintele si sa vedem exact care sunt efectele acestei propuneri", a declarat, vineri, la RFI, Mihai Tanasescu, intrebat fiind despre discutiile din PDL privind eventuala reducere a cotei unice.

Tanasescu a subliniat ca nu trebuie uitat faptul ca Romania, in aceasta perioada de criza, a scazut foarte mult in competitivitate.

"Trebuie sa analizam daca aceasta masura nu va avea un efect de continuare a descresterii competitivitatii Romaniei si sigur, toate elementele legate de efectele secundare ale unei asemenea masuri. FMI nu respinge o asemenea idee, dar trebuie analizata cu atentie, pentru a vedea implicatiile fiscale si modul in care ea urmeaza sa fie implementata", a explicat oficialul.

Citeste si:

Andreea Paul Vass, consilier al premierului, a declarat, joi, ca exista o presiune puternica din partea PDL pentru scadere cotei unice la 10% sau 12%, insa atat timp cat nu vor fi gasite solutii de compensare a pierderilor estimate la buget aceasta masura nu va putea fi luata.

Pe de alta parte, deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, joi, ca Andreea Vass nu are niciun rol in luarea unei decizii si nu intelege in ce calitate vorbeste aceasta atunci cand spune ca exista o presiune din partea PDL pentru scaderea cotei unice la 10% sau 12%.