Executivul a aprobat la 29 septembrie, printr-o Hotarare de Guvern (HG), inchiderea a sase mine, operatiune evaluata la 138,4 milioane de lei (32,4 milioane de euro), informeaza Mediafax.
Minele care urmeaza sa fie inchise apartin Companiei Nationale a Uraniului, Societatii Nationale a Lignitului Oltenia si Societatii Nationale a Carbunelui, se arata intr-o anexa a Hotararii de Guvern.

Rezervele geologice neexploatate ale minelor care se inchid vor ramane in gestionarea Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, se arata in HG.

Cele sase obiective miniere se alatura altor 48 de mine si cariere a caror inchidere a fost decisa deja de Exectuiv in anii trecuti, si pentru care Guvernul a suplimentat fondurile la suma totala de 414,2 milioane de lei (97 milioane de euro).

Din 1990, cand a fost initiata restructurarea industriei miniere, pana in prezent, a fost aprobata inchiderea a 512 obiective miniere. Astfel, la 133 de mine au fost efectuate receptiile finale, au receptie la terminarea lucrarilor 169 de unitati, iar pentru 26 s-au inceput lucrarile de inchidere si ecologizare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri