In cadrul Congresului extraordinar vor sustine discursuri trei vorbitori, potrivit ordinii de zi prestabilite.

Astfel, presedintele PSD, Victor Ponta, va prezenta Raportul de activitate al PSD, secretarul general, Liviu Dragnea, va expune programul de actiuni politice pentru anul 2011, privind pregatirea alegerilor locale si parlamentare din 2012, in timp ce presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, va prezenta programul de guvernare intitulat "Romania corecta - Romania sociala", dupa cum arata Mediafax.

PSD va anunta motiunea de cenzura la adresa Guvernului Boc si va dezbate propunerea privind alegerea presedintelui partidului prin votul tuturor membrilor. Noul sistem de alegere a presedintelui PSD se va aplica la alegerile care vor avea loc la urmatorul congres ordinar al partidului, programat pentru 2014, potrivit Adevarul.

Ponta face apel la unitate

"Vrem sa dam mesajul de unitate, de hotarare si de speranta pe care toata lumea il asteapta de la noi. Ne dorim enorm ca toate ranile trecutului sa fie inchise, sa fi invatat cu totii ce aveam de invatat, sa ne gandim doar la viitor si la cum putem sa fim mai buni decat am fost ultima data cand ne-am vazut in aceasta formula", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, in deschiderea lucrarilor Congresului, potrivit Realitatea.

Citeste si:

Oprescu: "Invitarea mea la Congres, o dovada de civilizatie"

Desi prezenta primarului Capitalei nu a fost vazuta cu ochi buni de anumiti participanti, precum Marian Vanghelie, Oprescu a afirmat in fata "poporului pesedist", ca este onorat de invitarea lui la Congres, considerand aceasta un gest "de civilizatie, de intelepciune politica si de prietenie".

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a adresat delegatilor la Congresul PSD cu sintagma "stimate popor pesedist", apreciind ca invitarea sa la reuniune este un gest "de civilizatie, de intelepciune politica si de prietenie", discursul sau fiind aplaudat de participanti.

"PSD reprezinta un puternic electorat, electoratul de stanga, social-democrat si niciodata nu am sa ma dezic de originile mele", a spus fostul lider al PSD Bucuresti, recompensat cu aplauze de delegatii la Congres, adaugand ca are inca multi prieteni in PSD, ca si in alte partide.