Congresul extraordinar al PSD a inceput astazi la Sala Palatului. Pe ordinea de zi figureaza modificarea Statului si aprobarea unui nou program de guvernare, conform 9AM.ro.
In cadrul Congresului extraordinar vor sustine discursuri trei vorbitori, potrivit ordinii de zi prestabilite.

Astfel, presedintele PSD, Victor Ponta, va prezenta Raportul de activitate al PSD, secretarul general, Liviu Dragnea, va expune programul de actiuni politice pentru anul 2011, privind pregatirea alegerilor locale si parlamentare din 2012, in timp ce presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, va prezenta programul de guvernare intitulat "Romania corecta - Romania sociala", dupa cum arata Mediafax.

PSD va anunta motiunea de cenzura la adresa Guvernului Boc si va dezbate propunerea privind alegerea presedintelui partidului prin votul tuturor membrilor. Noul sistem de alegere a presedintelui PSD se va aplica la alegerile care vor avea loc la urmatorul congres ordinar al partidului, programat pentru 2014, potrivit Adevarul.

Ponta face apel la unitate

"Vrem sa dam mesajul de unitate, de hotarare si de speranta pe care toata lumea il asteapta de la noi. Ne dorim enorm ca toate ranile trecutului sa fie inchise, sa fi invatat cu totii ce aveam de invatat, sa ne gandim doar la viitor si la cum putem sa fim mai buni decat am fost ultima data cand ne-am vazut in aceasta formula", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta, in deschiderea lucrarilor Congresului, potrivit Realitatea.

Oprescu: "Invitarea mea la Congres, o dovada de civilizatie"

Desi prezenta primarului Capitalei nu a fost vazuta cu ochi buni de anumiti participanti, precum Marian Vanghelie, Oprescu a afirmat in fata "poporului pesedist", ca este onorat de invitarea lui la Congres, considerand aceasta un gest "de civilizatie, de intelepciune politica si de prietenie".

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a adresat delegatilor la Congresul PSD cu sintagma "stimate popor pesedist", apreciind ca invitarea sa la reuniune este un gest "de civilizatie, de intelepciune politica si de prietenie", discursul sau fiind aplaudat de participanti.

"PSD reprezinta un puternic electorat, electoratul de stanga, social-democrat si niciodata nu am sa ma dezic de originile mele", a spus fostul lider al PSD Bucuresti, recompensat cu aplauze de delegatii la Congres, adaugand ca are inca multi prieteni in PSD, ca si in alte partide.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri