Premierul Emil Boc (foto) s-a intalnit, duminica, cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, tema discutiilor fiind anuntata de seful statului intr-o emisiune difuzata in cursul diminetii la Pro TV, respectiv situatia de la Ministerul Finantelor.
Premierul Boc a ajuns la Cotroceni in jurul orei 12:00, nefiind insotit de coloana oficiala, relateaza Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Pro TV, ca in cursul zilei va avea o intalnire cu premierul, pentru discutii legate de situatia de la Ministerul Finantelor, opinand ca Garda Financiara, care are sarcina de a urmari acte criminale, ar trebui mutata la Ministerul de Interne.

"Miscarea de la Ministerul Finantelor mi-a atras atentia asupra unui lucru care trebuie discutat. Va pot spune ca azi am o intalnire cu premierul pentru discutii pe aceasta tema. Spre exemplu, 30 oameni. Vin si ma intreb: ce cauta Garda Financiara la Ministerul de Finante, cand ea are, in principal, sarcina sa urmareasca acte criminale, deci actiuni penale. Trebuie mutata probabil la Ministerul de Interne. De ce stam cu recuperarea creantelor catre stat la un sistem ancrasat si de multe ori corupt? De ce nu dam la executorii judecatoresti recuperarea creantelor?", s-a intrebat Traian Basescu.

El a precizat ca se gandeste la executori judecatoresti si firme private autorizate.

"Unui executor judecatoresc ii spui: ai 10% din recuperari. Va asigur ca va fi mult mai eficient", a conchis seful statului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri