Cititi ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
Revista Capital publica topul celor mai bogati 300 de romani, acesta fiind condus de Ion Tiriac cu o avere estimata la 1,5-1,6 miliarde de euro, Dinu Patriciu cu 1,4-1,5 miliarde de euro si Ioan Niculae (1,2-1,4 miliarde de euro). Pe de alta parte, revista publica un interviu cu omul de afaceri Donald Trump care recomanda tinerilor antreprenori sa se documenteze foarte bine inainte de a infiinta o afacere, sa cunoasca fiecare detaliu, iar in prima faza sa intre singuri in afacere.

Ziarul Financiar scrie despre discutiile de la reuniunea de la Bucuresti a Trilateralei, o alianta fondata in 1973 intre bancheri, diplomati si magnati din SUA, UE si Japonia. Daca vor rezista economiile si societatea din Europa la planurile guvernamentale de austeritate fiscala si daca proiectul monedei euro va supravietui sunt doar cateva dintre intrebarile la care au cautat un raspuns participantii la aceasta intalnire.

Financiarul informeaza ca in primele opt luni ale anului valoarea fondurilor UE primite de catre administratia publica a scazut cu 40% fata de perioada similara a anului trecut, suma absorbita fiind de 1,15 miliarde de euro, arata datele BNR.

Dupa ce in ultimii doi ani pretul chiriilor a scazut continuu, in 2011 aceasta ar putea reveni pe crestere avand in vedere stabilizarea din primul semestru micsorarea a fost in jurul a 10-15%, scrie Daily Business.

Cei mai mari agriculturi ai tarii, Culita Tarata, Ioan Niculae si Adrian Porumboiu, care exploateaza impreuna aproape 200.000, afirma ca 2010 a fost un an bun si ca nu exista motive ca producatorii de alimente sa scumpeasca mancarea, scrie Money.ro. Reprezentantii producatorilor de mancare au precizat de curand ca o scumpire a mancarii este inevitabila avansand procente intre 10% si 25% pana la sfarsitul anului.

Sumele trimise in tara de romanii care muncesc in strainatate s-au ridicat la 2,47 miliarde de euro in primele opt luni, valoarea sumelor transferate fiind cu 13,13% mai mica fata de aceeasi perioada din 2009, respectiv 43,26% fata de 2008. Nivelul atins este cel mai scazut al ultimilor cinci ani, intre ianuarie-august 2005 banii trimisi de romanii din strainatate fiind de 2,42 miliarde de euro, anunta Adevarul.

Supermarketurile ar putea avea pierderi de pana la 25%, echivalentul a milioane de euro lunar, in cazul in care vor fi nevoite sa isi inchida unitatile duminica, potrivit unei propuneri a parlamentarilor din Camera Deputatilor, informeaza Gandul.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri