O delegatie formata din mai multi membri ai Consiliului Director al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) se afla in Romania in perioada 17 - 19 octombrie.
Delegatia se va intalni inclusiv cu presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Vizita face parte dintr-o serie de consultari si va permite directorilor BERD sa isi actualizeze informatiile asupra stadiului dezvoltarii tarilor unde institutia isi desfasoara activitatea, precum si asupra prioritatilor de dezvoltare ale Romaniei", anunta un comunicat al institutiei financiare internationale.

Din delegatia BERD fac parte:

· Memduh Akcay, reprezentand Turcia, Elvetia, Liechtenstein, Uzbekistan, Kyrgystan, Azerbaijan, Turkmenistan, Serbia si Muntenegru
· Peter Basch, reprezentand UE
· Virginia Gheorghiu, reprezentand Romania, Ukraina, Moldova, Georgia si Armenia
· Herbert Junk, reprezentand Germania
· David Martinez Hornillos, reprezentand Spania si Mexic
· Pedro Moriyon, reprezentand Spania si Mexic
· Eoin Ryan, reprezentand Irlanda, Denmarca, Lituania si Macedonia
· Alex Skinner, reprezentand Marea Britanie
· Stefka Slavova, reprezentand Bulgaria, Polonia si Albania
· In-chang Song, reprezentand Coreea, Australia, Noua Zeelanda si Egipt

De asemenea, oficialii BERD se vor intalni cu reprezentanti ai unor organizatii nonguvernamentale, ai institutiilor financiare internationale care activeaza in Romania, precum si cu reprezentanti ai comunitatilor diplomatice si de afaceri.

BERD, detinuta de 61 de tari si doua institutii interguvernamentale, sprijina dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei in tarile din Europa Centrala pana in Asia Centrala.

Consiliul Director al BERD are 21 de membri.

Institutia a investit anul trecut 721 milioane euro in Romania, majoritatea pentru investitorii straini prezenti pe piata locala. Pana in prezent, investitiile BERD in Romania depasesc 4,8 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri