Guvernul va impozita cupoanele gratuite pentru reduceri de preturi

Cupoanele acordate in prezent gratuit persoanelor fizice de catre firme si magazine sub forma bonurilor de valoare, pentru achizitionarea de produse la un pret redus, vor fi impozitate de Guvern, prin scoaterea acestora din categoria veniturilor neimpozabile.

Impozitarea acestor cupoane va fi reglementata printr-o noua modificare a Codului Fiscal.

In prezent, contravaloarea cupoanelor ce reprezinta bonuri de valoare acordate gratuit persoanelor fizice reprezinta venituri neimpozabile.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal, prevederile referitoare la neimpozitarea contravalorii acestor cupoane vor fi abrogate.

Cuponul de valoare este un instrument de promovare a vanzarilor unei firme, constand intr-un bon de valoare care da posesorului dreptul sa beneficieze de o reducere de pret la cumpararea unui produs in toate punctele de vanzare unde se gaseste produsul sau numai in magazinele participante la promotie.

Cupoanele pot fi acordate direct la casa magazinului sau primite in cutiile postale, prin intermediul presei specializate, prin mailing sau odata cu ambalajul produsului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri