Motiunea de cenzura va fi citita in 20 octombrie si supusa votului in 27 octombrie

Motiunea de cenzura depusa de partidele de opozitie impotriva Guvernului Boc va fi prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului in 20 octombrie, urmand ca dezbaterea textului si votul asupra motiunii sa aiba loc in 27 octombrie, conform Mediafax.

Partidele din opozitie au depus la Parlament motiunea de cenzura intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", semnata de 209 parlamentari.

Semnatarii motiunii de cenzura care a fost depusa, luni, de catre opozitie, sustin ca, in cazul trecerii acesteia, doresc sa realizeze un guvern de criza, sa organizeze alegeri anticipate in maximum sase luni si sa renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

"Dupa caderea guvernului B.U.B.A, noi, semnatarii acestei motiuni, impreuna cu cei care ni se vor alatura, dorim sa realizam un guvern de criza, care sa-si asume doua obiective: stabilizarea societatii prin cateva masuri de urgenta si organizarea de alegeri anticipate in maxim 6 luni", se arata in textul motiunii de cenzura.

In opinia semnatarilor, Romania se afla in fata unei optiuni majore: fie este aruncata intr-o criza sociala si economica si mai profunda, "sub guvernarea incompetenta a unui Guvern expirat politic", fie Cabinetul Emil Boc este demis, deschizandu-se calea pentru gasirea altor solutii politice, economice si sociale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri