Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Firele lui Sorin Ovidiu Vintu, intinse peste Romania, informeaza EVZ. Tot despre SOV scrie si Romania Libera, "Cu cine impartea SOV puterea". Vintu catre ziaristii sai: „Nu sunteti liberi, nene!“, noteaza Adevarul.

Raportul Bancii Mondiale: de ce a ramas Romania in urma este un subiect din Romania Libera. De ce a ajuns invatamantul romanesc la coada Europei si de ce functioneaza prost administratia publica din tara noastra, iata doua teme majore care sunt explicate in detaliu de expertii Bancii Mondiale intr-o analiza destinata autoritatilor de la Bucuresti, dar nefacuta deocamdata publica.

Revista Cariere publica 7 reguli pentru a nu sta la serviciu peste program. Managementul timpului nu este nicidecum un miracol prin care poti sa faci rost de mai multe ore de munca intr-o zi, ci e modul pragmatic prin care poti profita intens de ele.

Executati silit. Povestea romanilor care datoreaza 900 de milioane de euro la banca, o aflam din Gandul. Numarul romanilor care nu-si mai puteau plati creditele la timp trecea de 200 de mii, la sfarsitul verii. Taierile salariilor din sectorul bugetar au adus inca un val de datornici care nu mai pot tine pasul cu ratele. Tot sperand ca pretul proprietatilor se va redresa, bancile si datornicii au amanat cat au putut vanzarea caselor ipotecate.

Spania nu crede ca Romania e pregatita pentru Schengen, titreaza Adevarul. Dupa Franta si Italia, acum si Spania se arata ingrijorata de intrarea Romaniei in spatiul Schengen. Motivul principal - coruptia. Romania nu are suficienta credibilitate in ochii mai multor state membre, deoarece nu a rezolvat problema coruptiei. Intrarea Romaniei in Schengen trebuie sa fie decisa prin vot unanim.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri