Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Ziarul Financiar scrie despre intentia Guvernului de a impozita cupoanele acordate gratuit de catre firme si magazine persoanelor fizice. Decizia va restrange si mai mult comertul, iar analistii financiari se intreaba cum va fi colectat acest impozit care, teoretic, ar trebui platit de beneficiar adica de cel care primeste un cupon, intrucat acesta poate fi asimilat unui venit.

Ion Ariton, ministrul Economiei, a anuntat lansarea in urmatoarele 2-3 luni a programului "Cumpara romaneste!", prin care Guvernul vrea sa stimuleze productia autohtona, scrie dailybusiness.ro. Analistii economici prevad insa un nou esec si chiar un posibil proces pentru incalcarea legislatiei europene privind concurenta.

Money.ro face un top al celor mai mari chirii incasate in Romania. In Sectorul 1 din Bucuresti locuiesc cea mai mare parte a romanilor care iau cei mai multi bani din chirii. Toti au mai multe proprietati. Totusi, in top 10, gasim si un buzoian care a reusit performanta sa incaseze 3, 7 milioane de lei de pe urma inchirierii unei singure proprietati.

Duster, primul SUV construit de Automobile Dacia, este o masina atat de fiabila incat pana si japonezii ar trebui sa fie invidiosi. De la lansarea modelului, in luna martie si pana in prezent, niciun Duster nu a intrat in service, potrivit Capital.

Evenimentul Zilei scrie despre costurile refinantarii unui credit imobiliar. Desi pare o solutie destul de buna pentru a va mai micsora ratele lunare ale creditului ipotecar, va trebui sa luati in calcul si costurile care apar odata cu aceasta mutare la o alta banca.

Din Gandul aflam ca Guvernul negociaza cu FMI scaderea taxelor pe salarii. Pentru a convinge Fondul ca micsorarea contributiilor sociale si a cotei unice este o masura buna, care nu afecteaza bugetul, Guvernul ar putea propune impozitarea tuturor pensiilor si scaderea, din nou, a indemnizatiilor pentru mame.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
CEO-ul care a renuntat la telefon si a devenit un lider mai eficient