Jeffrey Franks a spus ca sunt intarzieri in ceeea ce priveste legea salarizarii unitare si cea a pensiilor, dar a aratat ca spera ca acestea sa fie recuperate, scrie Mediafax.

Franks a sustinut ca stie ca au fost facute presiuni privind majorarea salariului minim si ca acest lucru ar putea fi un avantaj, dar ca trebuie facuta o evaluare pentru a vedea cu exactitate ce inseamna o eventuala majorare intrucat aceasta ar putea avea efecte daunatoare pentru economie.

El a mai precizat ca deficitul este de 4,4% si ca pana acum nu s-au discutat alte cifre, iar la o prima vedere aceste date par a fi in regula.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a precizat ca in cadrul intalnirii spera ca legislatia sa fie aprobata in timp si sa nu creeze probleme in derularea programului.

Intrebat daca salariul minim ar putea sa creasca, Tanasescu a raspuns ca nu s-a discutat pana acum acest subiect, dar ca probabil va fi abordat in sedinta de miercuri.

Totodata, intrebat daca ar putea ca deficitul sa creasca, Tanasescu a precizat ca in toate discutiile de pana acum s-a convenit ca in 2011 sa avem un deficit de 4,4%.

Citeste si:

Vizita misiunea FMI la Bucuresti are in vedere evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri, a declarat Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria.

Oficialii FMI vor avea discutii preliminare cu autoritatile romane privind continuarea actualului program, iar negocierile vor avea loc, cel mai probabil, la inceputul anului viitor.

Vizita delegatiei FMI se va incheia pe 1 noiembrie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Pro TV, ca este un sustinator fara rezerve al unui nou acord cu FMI, care nu va viza imprumutarea unei sume anume, ci va constitui o linie de credit care va fi pusa la dispozitie in cazul in care situatia internationala o va impune.

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat recent ca un nou acord de doi ani cu FMI, dupa finalizarea celui actual, va fi suficient pentru ca Romania sa-si consolideze pozitia si sa poata implementa propriile politici.