irmele trebuie sa depuna la administratiile financiare pana luni, 28 februarie, fisele fiscale pentru veniturile din salarii si cele asimilate salariilor, platite anul trecut, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Tot pana la aceeasi data, companiile trebuie sa transmita angajatilor copia fisei fiscale astfel incat cei care au realizat venituri care se globalizeza sa poata sa le declare Fiscului. Reamintim ca, pentru veniturile obtinute anul trecut, se aplica procedura globalizarii veniturilor, aceasta fiind eliminata numai incepand din acest an, cand s-a introdus cota unica de impozitare de 16 la suta cu retinere la sursa.

Reprezentantii ANAF precizeaza ca, in cazul firmelor care au sedii secundare inregistrate ca platitori de impozit pe veniturile din salarii, acestea trebuie sa depuna fisele fiscale ale angajatilor proprii la unitatile fiscale in a caror raza teritoriala sunt inregistrate sediile secundare respective. In cazul in care, pana la data-limita de depunere a fiselor fiscale, sediul secundar a fost desfiintat, acestea vor fi transmise de catre compania care a detinut sediul la unitatea fiscala in care este inregistrata. in ceea ce priveste angajatii care au lucrat in cursul anului trecut la mai multe sedii secundare ale unei companii, pentru acestia va fi intocmita o singura fisa fiscala, care va fi depusa de sediul secundar in evidentele caruia figureaza la sfarsitul anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri