Membrii Guvernului au stabilit ca documentele reprezentand ordinea de zi a lucrarilor Parlamentului si avizele Executivului la initiative legislative sa fie verificate mai atent inclusiv de ministri, nu doar in grupuri parlamentare, iar secretarii de stat sa fie permanent prezenti la comisii.
Stadiul proiectelor legislative din Parlament va fi verificat lunar atat de secretarii de stat, cat si de ministri, au mai declarat surse participante la discutie, citate de Mediafax.

Surse oficiale au declarat anterior ca secretarii de stat pentru relatia cu Parlamentul, dar si ministrii au fost convocati, joi, la Guvern, pentru o discutie legata de modul in care reprezentantii Cabinetului trebuie sa actioneze in cadrul dezbaterilor parlamentare privind proiectele de legi pentru care exista un aviz al Executivului.

"Secretarii de stat au fost chemati la o discutie intitulata generic «Programul legislativ al Guvernului», in care li se va solicita sa fie mai eficienti in promovarea punctului de vedere al Guvernului asupra diferitelor proiecte de legi aflate in dezbaterea Parlamentului", au declarat sursele.

La discutia cu secretarii de stat pentru relatia cu Parlamentul cu ministrul de resort, Valentin Iliescu, au participat atat premierul Emil Boc, cat si ministrii.

Principalii vinovati identificati de Guvern pentru situatia creata la Camera Deputatilor au fost consilierii parlamentarilor si cei ai ministrilor prezenti la vot, pe considerentul ca acestia nu i-au informat asupra avizului negativ al Executivului, precum si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri