Stadiul proiectelor legislative din Parlament va fi verificat lunar atat de secretarii de stat, cat si de ministri, au mai declarat surse participante la discutie, citate de Mediafax.

Surse oficiale au declarat anterior ca secretarii de stat pentru relatia cu Parlamentul, dar si ministrii au fost convocati, joi, la Guvern, pentru o discutie legata de modul in care reprezentantii Cabinetului trebuie sa actioneze in cadrul dezbaterilor parlamentare privind proiectele de legi pentru care exista un aviz al Executivului.

"Secretarii de stat au fost chemati la o discutie intitulata generic «Programul legislativ al Guvernului», in care li se va solicita sa fie mai eficienti in promovarea punctului de vedere al Guvernului asupra diferitelor proiecte de legi aflate in dezbaterea Parlamentului", au declarat sursele.

Citeste si:

La discutia cu secretarii de stat pentru relatia cu Parlamentul cu ministrul de resort, Valentin Iliescu, au participat atat premierul Emil Boc, cat si ministrii.

Principalii vinovati identificati de Guvern pentru situatia creata la Camera Deputatilor au fost consilierii parlamentarilor si cei ai ministrilor prezenti la vot, pe considerentul ca acestia nu i-au informat asupra avizului negativ al Executivului, precum si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu.