Ministrii vor verifica mai atent documentele din Parlament, dupa greseala de marti

Membrii Guvernului au stabilit ca documentele reprezentand ordinea de zi a lucrarilor Parlamentului si avizele Executivului la initiative legislative sa fie verificate mai atent inclusiv de ministri, nu doar in grupuri parlamentare, iar secretarii de stat sa fie permanent prezenti la comisii.

Stadiul proiectelor legislative din Parlament va fi verificat lunar atat de secretarii de stat, cat si de ministri, au mai declarat surse participante la discutie, citate de Mediafax.

Surse oficiale au declarat anterior ca secretarii de stat pentru relatia cu Parlamentul, dar si ministrii au fost convocati, joi, la Guvern, pentru o discutie legata de modul in care reprezentantii Cabinetului trebuie sa actioneze in cadrul dezbaterilor parlamentare privind proiectele de legi pentru care exista un aviz al Executivului.

"Secretarii de stat au fost chemati la o discutie intitulata generic «Programul legislativ al Guvernului», in care li se va solicita sa fie mai eficienti in promovarea punctului de vedere al Guvernului asupra diferitelor proiecte de legi aflate in dezbaterea Parlamentului", au declarat sursele.

La discutia cu secretarii de stat pentru relatia cu Parlamentul cu ministrul de resort, Valentin Iliescu, au participat atat premierul Emil Boc, cat si ministrii.

Principalii vinovati identificati de Guvern pentru situatia creata la Camera Deputatilor au fost consilierii parlamentarilor si cei ai ministrilor prezenti la vot, pe considerentul ca acestia nu i-au informat asupra avizului negativ al Executivului, precum si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »



Setari Cookie-uri