Tarile din Uniunea Europeana (UE) trebuie sa ramana fidele planurilor de reducere a cheltuielilor bugetare, in ciuda nepopularitatii acestor masuri, a declarat Teodor Banconshi, ministrul roman de Externe, intr-un interviu acordat publicatiei americane Wall Street Journal (WSJ).

“Trebuie sa admitem ca, pe termen lung, nu putem sustine toate privilegiile.Este timpul sa oprim acest lucru si cream ceva mai eficient”, a spus Baconschi.

WSJ notea ca, dupa mai multi ani de crestere economica rapida, Romania a cazut intr-o recesiune profunda, care a fortat statul sa adopte o serie de masuri pentru reducerea chetuielilor bugetare, intre care micsorarea cu 25% a salariilor din sectorul public.

“Avem un proiect foarte ambitios de a reforma intregul stat" intr-un efort de a introduce "o disciplina fiscala reala in sistem", a adaugat Baconschi.

Jurnalistii americani amintesc ca Romania, care a aderat la UE in 2007, este al doilea stat ca saracie din Uniune, dupa Bulgaria, iar taierile operate de autoritati au condus la proteste din partea profesorilor si altor bugetari.

Ministrul de Externe si-a exprimat, de asemenea, speranta ca Guvernul va supravietui motiunii de cenzura din Parlament.

Sursa foto: Guvernul Romaniei


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
MAE nu isi asuma raspunderea pentru dezastrul de la votul din diaspora