Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) sustine mentinerea cotei unice de impozitare, concomitent cu plafonarea contributiilor pentru asigurari sociale, considerand ca astfel piata romaneasca ramane competitiva.

"Avand in vedere dezbaterea publica in jurul oportunitatii mentinerii cotei unice de impozitare, Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), in numele celor 300 de companii pe care le reprezinta, reitereaza importanta mentinerii cotei unice de impozitare, concomitent cu plafonarea contributiilor pentru asigurari sociale", anunta AmCham.

Reprezentantii institutiei considera ca astfel se mentine competitivitatea Romaniei la nivel regional si se fiscalizeaza economia gri.

"Credem ca mentinerea cotei unice contribuie la asigurarea stabilitatii si predictibilitatii mediului de afaceri, atat de necesare in Romania, iar plafonarea contributiilor sociale la introducerea unui echilibru intre contributiile platite si serviciile sociale de care contribuabilul poate beneficia. Mai mult, la nivel social, o cota de impunere progresiva va afecta in principal clasa de mijloc, un segment important al populatiei active care are deja un aport seminificativ la bugetul de stat", a declarat Sorin Mindrutescu, presedintele AmCham Romania.

Pe de alta parte, AmCham Romania subliniaza ca este "esential" ca eforturile autoritatilor pentru cresterea veniturilor bugetare sa fie directionate in primul rand spre imbunatatirea capacitatii de colectare si administrare a veniturilor la bugetul de stat, avand in vedere ca in anul 2009 rata implicita a TVA, calculata ca raport intre incasarile din TVA si consumul privat, a fost de 10,8% comparativ cu 19% cat a fost rata legala.

AmCham Romania atrage atentia, totodata, ca modificarile politicii fiscale trebuie sa vizeze modernizarea sistemului fiscal in ansamblu, asigurand un mediu de afaceri stabil si favorabil mentinerii investitorilor prezenti. Mai mult, trebuie gasite mijloacele optime pentru atragerea de noi investitii in economie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Americanii felicita bursa locala pentru statutul de piata emergenta