Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu a primit la promulgare legile privind TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca se va pronunta cu celeritate si ca se poate miza, din partea sa, pe o pozitie in acord cu interesul national si nu pe una populista.

El a tinut sa precizeze, raspunzand unei intrebari, ca nu a primit la Cotroceni reglementarile legate de TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, potrivit Mediafax.

Presedintele a mentionat ca se va pronunta cu celeritate atunci cand le va primi.

"Mizati pe o atitudine a mea in concordanta cu interesul national, nu pe una populista", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a spus, vineri, la Doljesti (Neamt) ca isi va exprima opinia cu privire la proiectele de reducere a TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei dupa ce le va citi, precizand ca pana in prezent toate informatiile pe care le are sunt din presa.

Traian Basescu a evitat sa spuna daca va promulga legile, declarand ca nu le-a citit pentru ca inca nu le-a primit.

"Tot ce stiu am aflat din presa si de la televizor", a spus presedintele care a precizat ca atunci cand le va primi, le va citi si isi va exprima opinia.
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24 la suta la 5 la suta pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si