Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
Adevarul realizeaza o retrospectiva a zilei de foc prin care a trecut Guvernul Boc - "Culisele motiunii: Boc a fost «atacat» cu dosare, Teo s-a dat bolnava, iar despre Toader s-au facut glume". Dupa aproape sapte ore de dezbateri, soarta Guvernului Boc a fost decisa. Executivul ramane in functie, chiar daca nu a obtinut niciun vot in favoarea sa. Opozitia nu a reusit sa adune decat 219 voturi fata de cele 236 de voturi necesare, diferenta de 17 voturi fiind aproape dubla fata de cea inregistrata de PSD si de PNL la motiunea de cenzura din 15 iunie.

Diminuarea TVA pentru alimentele de baza de la 24% la 5%, masura votata saptamana trecuta in parlament si de unii ministri ai guvernului Boc, suprapusa cu majorarea TVA incepand cu 1 iulie 2010, care a condus la o inflatie de peste 7 puncte procentuale, a incurcat planurile de aplicare a politicilor macroeconomice ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR), scrie Evenimentul Zilei.

Capital citeaza un studiu potrivit caruia valoarea primelor acordate in mediul privat a crescut cu aproape 50% in ultimul an. Potrivit Arianei Grecu, reprezentanta a Paylogic (compania care a realizat studiul salarial), „oamenii din sectorul farmaceutic au primit cele mai consistente bonificatii“ in ultimul an. Alte domenii care au contribuit la o crestere a primelor cu 48% fata de valoarea de acum un an sunt IT, telecom si sectorul bancar.

“Romania risca sa nu se poata desprinde cu adevarat din criza decat in 2012. Pe ce venituri va fi construit bugetul?”, scrie Ziarul Financiar in editia de astazi. FMI ia in calcul riscul ca 2011 sa fie al treilea an consecutiv de recesiune pentru economia Romaniei, acceptand in calculele sale pentru prima data posibilitatea ca evolutia PIB sa fie de -1%, afirma surse participante la discutiile din aceste zile cu misiunea Fondului aflata la Bucuresti pentru "desenarea" proiectului de buget pe anul viitor.

Din Money.ro aflam ca in judetele "de top", numarul somerilor de profesie a urcat in 2010 cu 330%, in medie, comparativ cu 2009. In aceleasi judete, in jur de 70% dintre someri sunt absolventi de scoala primara, gimnaziu sau cel mult scoala profesionala. Botosani, Bistrita-Nasaud si Satu-Mare sunt judetele cu cresteri dramatice ale numarului de someri de lunga durata in 2010, raportat la 2009.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri