Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, vineri, la Alba Iulia, ca incepand cu 1 ianuarie 2011 cresterea economica va fi resimtita, deoarece Romania are niste rezultate "extraordinare" la export, cresterea fiind "foarte semnificativa", transmite Mediafax.

"Eu am convingerea si uitandu-ma si pe rezultatele economice pe care le avem la nivel de minister, incepand cu 1 ianuarie cresterea economica va fi resimtita, chiar daca ea nu va fi in procente foarte mari, spuneam de acum doua luni ca undeva la 1-1,5 la suta va fi aceasta crestere. Va pot spune ca avem niste rezultate extraordinare la export, nu vreau sa va dau cifrele acum, intrucat nu am datele, dar pot sa va spun ca exportul pana in luna a noua a fost mai mare decat in 2008, o crestere foarte semnificativa", a spus Ariton.

Ministrul Economiei a afirmat ca Romania exporta mai ales automobile.

Intrebat daca Dacia este principalul sustinator al cresterii exporturilor, Ion Ariton a raspuns ca procentul acestei companii este de aproximativ 12, fiind "un procent important".

El a mentionat ca programul de reinnoire a parcului auto din Germania si Franta "a fost benefic exportului din Romania".

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a participat, vineri, la Alba Iulia, la lansarea oficiala a celui de-al doilea ciclu de incubare din cadrul incubatorului de afaceri din Alba Iulia.

Incubatorul de afaceri de la Alba Iulia a fost infiintat in 2006, printr-un proiect finantat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri si Consiliul Local Alba Iulia.

Pana in prezent, incubatorul de afaceri din Alba Iulia a oferit sprijin si consultanta pentru 20 de firme.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si