Intalnirea lui Traian Basescu cu delegatia FMI s-a incheiat. Ce se va intampla cu acordul?

Intalnirea de la Palatul Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si delegatia FMI in Romania condusa de Jeffrey Franks s-a incheiat, duminica seara, dupa mai mult de o ora si jumatate de la incepere.

Presedintele Traian Basescu i-a primit, duminica, la Cotroceni, pe membrii delegatiei FMI, BM si CE la Bucuresti. La intalnire particpa premierul Emil Boc, ministrii Finantelor si Muncii, Gheorghe Ialomitianu si Ioan Botis, precum si reprezentantul FMI in Romania, Mihai Tanasescu. Presa a avut acces pentru cateva minute la inceputul intalnirii, scrie Mediafax.

Intalnirea, inceputa la ora 18.00, s-a incheiat in jurul orei 19.40.

La inceputul intalnirii, presedintele a dat mana cu cei prezenti si s-a adresat, razand, membrilor delegatiei FMI: "News alert: jurnalistii asteapta suspendarea acordului cu dumneavostra, ceea ce este ridicol".

Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a raspuns, razand: "Am auzit voci ca as fi plecat din tara".

La inceputul discutiei, seful statului a spus ca Guvernul a gasit noi solutii legate de deficitul bugetar, pe care partea romana doreste sa le discute.

"Multumim pentru ca ati aceptat aceasta intalnire suplimentara. Justificarea acesteia este legata de creativitatea Guvernului. Am gasit solutii noi de diminuare a deficitului bugetar si vrem sa discutam cu dumneavoastra, sa vedem daca putem ajunge la o intelegere sau nu. In oprice caz, acordul pe care il avem acum ne permite sa semnam scrioarea de intentie chiar azi, daca este nevoie. Oricum, vrem sa venim cu noi idei, care sa fie convenabile ambelor parti", a spus Basescu.

La randul sau, seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks a declarat ca exista progrese in contextul scrisorii de intentie a partii romane catre Fond.

"Dupa cum stiti, am avut o lunga sedinta, ieri (sambata, n.r.), impreuna cu ministrul Finantelor si ministrul Muncii si am inregistrat foarte bune progrese in ceea ce priveste textul Scrisorii de intentie, deci suntem intr-o pozitie buna pentru a avea aceasta discutie suplimentara cu dumneavoastra", a spus Franks.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri