Urmatoarea transa din imprumutul de la Fondul Monetar International, in valoare de aproximativ 900 de milioane de euro, o sa o primim abia la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor, insa doar daca autoritatile romane vor implementa conditionalitatile impuse de FMI.

[Update] FMI cere suplimentarea resurselor pentru investitii

Jeffrey Franks a mentionat ca ajustarile care s-au realizat in Romania nu au fost impuse de FMI, ci de criza economica, iar autoritatile au fost nevoite sa adopte decizii dure. Totusi, FMI se gandeste si la relansarea economiei.

“Am convenit cu autoritatile alocarea de resurse suplimentare pentru primul semestru din 2011 pentru investitii astfel incat sa se creasca gradul de absorbtie a fondurilor europene si sa fie stimulata relansarea economiei”, a mentionat Franks.


“In ultimele doua saptamani misiunile FMI, ale CE si BM s-au aflat in Romania pentru a vedea progresele inregistrate in cadrul programului de finantare externa. Aceasta este a sasea misiune de evaluare si aprobarea acesteia ar debloca o transa de aproximativ 900 de milioane de euro de la FMI”, a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

Transa de aproximativ 900 de milioane de euro de la FMI ar urma sa o primim in ianuarie daca se vor implementa conditionalitatile FMI.

“Rezultatele reformelor din Romania la zi au fost bune si am convenit asupra politicilor care se impun de la acest moment inainte. Dupa ce conducerea FMI va aproba cele agreate si dupa ce conditionalitatile vor fi indeplinite vom putea sa solicitam la mijlocul lunii ianuarie eliberarea urmatoarei transe”, a adaugat Franks.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri