Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca in 2011 Romania va putea cheltui cu salariile, asa cum este intelegerea cu FMI, 39 de miliarde de lei, ceea ce insemana "cu o buna parte din cei 25% inapoi", scrie Mediafax.
"Pe tot anul 2011 este convenit, este in acord cu FMI, pentrui salarii putem cheltui 39 de miliarde de lei", a spus Basescu.

Intrebat daca asta insemana "cu cei 25% inapoi", Basescu a raspuns: "Inseamna cu o buna parte din cei 25% inapoi".

Intrebat daca este vorba de 18%, asa cum a afirmat Theodor Stolojan, presedintele a raspuns: "Nu acreditez o cifra, ar fi gresit. Nu cred ca se poate spune o cifra pana cand nu trece Legea salarizarii".

El a mai spus ca trebuie sa fie o reducere de personal suficienta pentru ca salariile sa se incadreze in suma de 39 de miliarde. "Deci, orice e posibil in interiorul celor 39 de miliarde. Daca personalul e suficient de mic numeric pentru a se putea da 100% reducerea de anul trecut, cu siguranta se va da", a conchis seful statului.

Presedintele s-a referit si la problema autoritatilor locale, unde exista cazuri in care s-au votat sporuri care sa compenseze reducerile de salarii.
"Guvernul se va uita la cine si-a batut joc de restructurare si cine nu. Cine si-a batut joc de restructurare, daca ne uitam la administratiile locale, s-ar putea sa constate ca are o cota din TVA mult mai mica decat si-ar fi dorit. (...) Este extrem de important cum se va indeplini procesul de restructurare. Daca va fi o restructurare corecta, probabil ca procentul va fi mai mare. Daca nu se va restructura aparatul bugetar, procentul va fi mai mic", a mai spus Basescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri