Intrebat in legatura cu declaratii din randul parlamentarilor PDL care ar conditiona votarea bugetului de "anumite alocari", Basescu a spus ca nu a auzit asa ceva. "Si daca va fi cazul vom discuta", a completat presedintele, mentionand ca prefera sa nu ia in considerare atitudini individuale, ci de partid.

"Stiau foarte bine ca trebuie sa trecem Legea pensiilor, trebuie sa trecem Legea salarizarii, trebuie sa trecem Legea bugetului. Daca nu vor trece aceste legi, Romania iese din acordul cu Fondul Monetar. Si atunci ne vom intreba cum platim pensiile, cum platim salariile", a spus Basescu.

El a spus ca este nevoie de responsabilitatea tuturor politicienilor.

"Nici domnul Antonescu si domnul Ponta nu pot spune «Eu nu am nicio responsabilitate fata de tara, noi ne ducem, ne pupam cu mogulii pe frunte, ne lasa sa aparem la televizor si noi tipam, spunem ca au jandarmii armanent, spunem orice»", sustine Basescu.

Citeste si:

Pe de alta parte, tot in legatura cu relatia cu FMI, el a mentionat ca isi doreste reducerea CAS si flexibilizarea Codului muncii, pentru a diminua munca la negru.

Presedintele s-a referit si la problema banilor pentru investitii, in relatia cu FMI.

"Dincolo de problema Ordonantei 50, au mai fost doua blocaje, doua dificultati in negocieri. Cred ca e pentru prima oara cand Romnania obtine acordul tuturor institutiilor finantatoare ca banii de investitii sa-i puna in trimestrul 1 si nu in trimestrul 4, ca pana acum. Deci prioritate la investitii. A fost una din marile batalii. Pana acum banii de investitii se puneau in trimesturl 4, nu mai era timp sa se organizeze licitatii si sa cheltuiasca banii, exact banii de investitii se luau inapoi si se ramanea in deficit", a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca optiunea Romaniei a fost sa primeasca banii de investitii in trimestrul 1, pentru a-i putea cheltui pana la sfarsitul anului. "De data aceasta, a fost unul din subiectele discutiei de duminica, a fost singurul subiect al discutiei de duminica: cum facem ca Romania sa-si poata derula si investitiile, respectand deficitul anual. Optiunea noastra a fost sa avem banii de investitii pusi in trimestrele 1 si 2, pentru a-i putea cheltui pana la sfarsitul anului. Daca va veti uita in scrisoare, mai e un lucru extrem de important: in cazul in care Romania absoarbe banii de investitii in primele sase luni, institutiile si Guvernul trebuie sa gaseasca solutii pentru a continua investitiile", a adaugat seful statului.