Romania va iesi din recesiune in 2011, arata un studiu realizat de grupul de macroeconomie din cadrul PwC, care indica o crestere economica de 1,6% pentru tara noastra. De asemenea, prognoza PwC pentru rata inflatiei de pe plan local este de 5,4% pentru 2011.
Economia Romaniei va iesi din recesiune in 2011, cand va inregistra o crestere a PIB de 1,6%, insa rta anuala a inflatiei va fi de 5,4%, arata cel mai recent stiudiu realizat de PricewaterhouseCoopers.

Raportul PwC arata faptul ca economiile emergente sustin in continuare cresterea economiei globale, in vreme ce multe dintre economiile dezvoltate se confrunta cu rate ridicate ale somajului si scaderea cererii de consum. Grupul de Macroeconomie din cadrul PwC Marea Britanie prognozeaza o crestere economica de 3,5% la nivel global anul acesta si de 3,1% in 2011.

De asemenea, raportul subliniaza diferenta dintre performanta si perspectivele economiilor emergente si cele dezvoltate. China si India se preconizeaza ca isi vor continua ritmul impresionant de crestere in 2010 si 2011. Pentru China, prognoza de crestere economica este de 9,6% anul acesta si de 9,3% anul viitor, in vreme ce economia Indiei va inregistra o crestere de 8,6% anul acesta si de 8,5% anul viitor.

In ceea ce priveste economiile dezvoltate, situatia este foarte diferita, sustin analistii PwC. Iesirea din recesiune in Zona Euro este un proces lent si dureros pentru cele mai multe dintre statele din zona, iar rata ridicata a somajului si masurile de austeritate anuntate de guverne ar putea sa atenueze perspectivele de crestere economica. Doar Germania contrazice acest trend, cresterea prognozata a economiei germane fiind de 3,3% in acest an - mai mult decat dublu fata de cresterea economica in Zona Euro per total.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri