Cifra de afaceri din industrie pe total, respectiv piata interna si piata externa a crescut, in luna septembrie 2010, in termeni nominali, atat fata de luna precedenta cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

Comparativ cu august anul curent, cifra de afaceri din industrie a crescut pe total industrie cu 17,4%, datorita cresterii din industria prelucratoare (+17,6%) si industria extractiva cu (+14,4%).

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor de capital (+52,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+14,4%), industria bunurilor intermediare (+13,1%) si industria bunurilor de uz curent (+2,8%). Scaderi s-a inregistrat in sectorul industriei energetice (-0,3%).

Raportat la aceeasi luna de anul trecut, cifra de afaceri din industrie, in luna septembrie anul curent, a crescut pe ansamblu cu 14,1%, datorita cresterii inregistrate in industria prelucratoare (+15,1%). Industria extractiva a scazut cu 8,2%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor de capital (+23,9%), industria bunurilor intermediare (+19,8%), industria energetica (+6,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,6%), si industria bunurilor de uz curent (+1,2%).

In perioada primelor 0 luni din acest an, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 10,8%, datorita cresterii din industria prelucratoare (+11,7%). Industria extractiva a scazut cu 7,3%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor de capital (+17,6%), industria energetica (+16,3%), industria bunurilor intermediare (+13,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,3%). Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 0,1%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ce turisti straini viziteaza, de fapt, Romania?