Ciolos nu crede ca revizuirea bugetului UE reduce fondurile destinate agriculturii

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a declarat ca revizuirea de luna trecuta a bugetului UE nu ameninta fondurile destinate politicii agricole comune (sistemul de subventii si programe), desi documentul sugereaza scaderi, transmite EU Observer, citat de Mediafax.

"Cred ca revizuirea arata clar ca politica agricola comuna trebuie sa ramana puternica si sa aiba un buget puternic. Nu putem scadea influenta unei politici comune tocmai cand avem nevoie de instrumente comune la nivelul UE", a afirmat Ciolos (foto) la Bruxelles.

Revizuirea din octombrie a bugetului UE sugereaza ca fondurile destinate politicii agricole comune vor continua sa scada.

"O serie de reforme la politica agricola comuna au determinat scaderea constanta a ponderii acesteia in bugetul UE in ultimii ani. Continuarea trendului ar mentine agricultura in randul investitiilor publice majore", se spune in document.

Un oficial UE a negat ca aceasta precizare implica reducerea cheltuielilor destinate agriculturii.

Banii alocati politicii agricole comune cumuleaza circa 55 miliarde de euro pe an, reprezentand aproximativ 40% din bugetul UE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri