Declaratiile lui Dominic Bruynseels, CEO al BCR despre posibilele iesiri de pe piata bancara sau cele ale lui Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania despre FMI, sunt printre cele mai importante afirmatii din presa economica de astazi. De asemenea mai puteti citi si planurile retailerului francez Cora pe piata locala.
Daily Business scrie despre cele trei motive pentru care Ordonanta 50 se poate aplica si creditelor in derulare, unul dintre aceste motive fiind pentru a nu se incalca principiul echitatii legii, care este o norma de baza in drept, spun specialistii chestionati de publicatia de business.

Romania are o economie atractiva pe termen lung, iar iesirile de pe piata bancara vor fi destul de mici si acelea voluntare, a declarat Dominic Bruynseels, seful Bancii Comerciale Romane, potrivit Capital.

Magazinele de anvelope ar putea vinde in urmatoarea luna 14 milioane de cauciucuri pentru autoturisme, in valoare totala de 1,4 miliarde d euro, in cazul in care ar fi adoptata ordonanta de urgenta cu privire la obligativitatea echiparii masinii cu anvelope de iarna, potrivit publicatiei Ziarul Financiar.

Preturile locuintelor au scazut intr-un ritm mai rapid decat cel al chiriilor, iar ratele pentru o garsoniera sau un apartament cu doua camere prin Prima Casa sunt in medie mai mici cu pana la 50% decat chiria in unele zone ale Capitalei, scrie Money.ro, pe baza datelor disponibile pe portalul anuntul.ro.

Cu un buget de sute de milioane de euro, Cora planuieste sa deschida in urmatorii ani 15 noi magazine, a afirmat pentru Business Magazin, Philippe Lejeune, seful retelei de hipermarketuri Cora in Romania.

Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) afirma ca neatentia la cheltuielile din 2009 si amanarea termenului pentru tinta de arierate sunt dovezi ca Fondul nu poate impune disciplina si ca acesta nu-si mai dovedeste utilitatea pentru disciplinarea mediului economic romanesc. El a mai afirmat pentru Evenimentul Zilei ca a observat "o stare de complezenta" din partea reprezentantilor Fondului.

O treime dintre romani au si castiguri la negru, pe langa salariu, unul din trei dublandu-si chiar salariul, potrivit unui sondaj realizat online de site-ul de recrutare Jobsinro.ro, citat de site-ul Incont.ro. Totodata, peste 17% dintre respondenti afirma ca nu castiga decat bani la negru.

Gandul scrie despre cum isi poate gasi un loc de munca absolventii de facultate fara experienta, numarul tinerilor care tocmai au terminat studii superioare si care au apelat la somaj in primele opt luni fiind de 8.137 fata de 8600 intre ianuarie-august 2009, potrivit datelor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Adevarul publica un articol despre companiile pe care le mai poate privatiza statul pentru a creste veniturile la buget sau pe care ar putea sa le lichideze in cazul in care nu sunt profitabile.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri