Strategia nationala de export, care prevede intensificarea comertului catre state din afara UE, precum India, China sau Brazilia, ar putea fi aprobata de Guvern pana la sfarsitul anului, a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei Karoly Borbely, conform Mediafax.
"Printre putinele cifre mari anul acesta, pe langa somaj, este activitatea de export, care a crescut cu 24,8%. Mi-as dori ca exporturile sa creasca in statele non-europene, ca Brazilia, India sau China", a afirmat Borbely la lansarea in dezbatere publica a strategiei nationale de export pentru perioada 2010-2014.

Strategia are ca obiective promovarea firmelor inovative, explorarea de noi piete internationale, consolidarea colaborarii institutionale sau "abordarea concertata a initiativelor in proiecte care sa faca obiectul unei abordari multianuale din perspective managementului proiectelor".

"Pana la finele anului sper sa o aprobam in Guvern (strategia de export - n.red.)", a spus Borbely.

Potrivit documentului de strategie, putini exportatori romani detin branduri puternice si le lipsesc "inca" aptitudinile manageriale.

"Exportatorii romani resimt inca lipsa aptitudinilor manageriale pentru a face fata noului model de afaceri, lucruri care explica, in parte, de ce majoritatea exporturilor sunt inca in zona subcontractarii. De asemenea, putini exportatori detin branduri puternice de export sau sunt exportatori inovativi", precizeaza documentul citat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri