Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
Cine se teme de autostrada made in China, scrie Romania Libera. N-avem bani dar nu vrem autostrazi la jumatate de pret. Nu mai avem timpul de a le face dar ii respingem pe cei care le-ar construi de doua ori mai repede. Constructorii chinezi nu sunt bineveniti in Romania caci banii nu raman in UE si nici macar in buzunarele regilor asfaltului. Romania ar fi putut avea sute de kilometri de autostrada in plus, inclusiv un pod nou peste Dunare daca guvernele care s-au succedat de atunci si-ar fi depasit pudorile ar fi vazut interesul national si ar fi acceptat oferta firmelor chineze de a construi si finanta proiecte de infrastructura in Romania.

Cum a ajuns fierarul Gruia „locomotiva“ tarii, informeaza Adevarul. Gruia Stoica, un intreprinzator plecat din comuna galateana Toflea, unde facea dalti, controleaza acum transportul feroviar de marfa al Romaniei. Supranumit „regele vagoanelor“, Gruia Stoica este proprietarul celui mai mare operator feroviar privat din tara, Grup Feroviar Roman (GFR). Afacerile sale s-au nascut din ruina CFR.

Gandul: Ultima varianta a taxei auto 2011. Ministrul Mediului: "Avem nevoie de bani" . "Avem nevoie de mai multi bani la Fondul de Mediu, pentru ca avem nevoie de investitii verzi". Asa a explicat ieri ministrul Mediului majorarea, din 2011, a taxelor auto. De anul viitor, vor fi taxate si autovehiculele Euro 5, iar taxa pentru autovehiculele nonEuro - Euro 4 va creste cu procente de pana la 50%.

Samsarii din imobiliare se muta in sectorul eolian, anunta Adevarul. Investitorii care pana acum doi ani umflau ca un balon piata imobiliara s-au indreptat spre energiile regenerabile, sector unde cresterea este la fel de nesanatoasa, spun specialisti din domeniu. Statul roman acorda stimulente importante investitorilor in energiile regenerabile, desi nu se cunoaste impactul acestora asupra sistemului energetic si asupra facturii platite de populatie.

Capital: Telefoanele cu conectare sunt mai ieftine - mit urban sau realitate? Desi operatorii de telefonie mobila se promoveaza adesea pe baza telefoanelor ieftine pe care le ofera clientilor, nu sunt putine cazurile in care acestea costa mai putin in magazinele online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri