El a inspectat, impreuna cu ministrul Transporturilor, santierul centurii de nord, interesandu-se de stadiul lucrarilor.

Observand o portiune de drum aflata inca in lucru, premierul i-a muncitori daca vor incheia lucrarea la termen, iar acestia i-au raspuns ca in principiu este posibil, dar ca depine si de conditiile meteo.

"Aveti grija ca si capul vostru depinde tot de vreme, nu va jucati. Seriozitatea va fi apreciata sau, din contra, sanctionata de Guvern", a spus Boc.

In luna iulie, la o noua inspectie pe centura de nord a Capitalei, premierul Emil Boc a declarat ca lucrarilor vor fi finalizate pana la sfarsitul anului si ca de la 1 iulie 2011 soferii vor putea circula pe autostrada, de la Pitesti la Constanta.

Citeste si:

La propunea ministerului Transporturilor, Comisia Europeana va finanta doua tronsoane ale centurii Bucuresti, care fac legatura cu autostrazile Bucuresti-Pitesti si Bucuresti-Constanta si vor costa circa 120 milioane euro.

"Am fost la Bruxelles pentru a vedea daca putem introduce capetele de centura pe finantare europeana. Si am o veste buna, Comisia a acceptat. Urmeaza ca decizia sa fie luata la sfarsitul lunii, in Comitetul de monitorizare", a precizat si Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

Centura de nord a Capitalei va face legatura intre DN1 Bucuresti-Ploiesti, Autostrada Bucuresti-Pitesti si Autostrada Soarelui.