ING a revizuit estimarile privind evolutia economiei: -1,6% in 2010

ING Bank Romania a revizuit estimarile pentru evolutia economiei in acest an, de la o contractie de 2,8% la o scadere de 1,6%, si in 2011, de la un declin de 1,8% la o crestere de 0,2%, intrucat datele privind evolutia PIB-ului in trimestrul al treilea au fost mai bune decat asteptarile analistilor, potrivit Mediafax.

Produsul Intern Brut (PIB) a scazut in trimestrul al treilea cu 0,7% fata de perioada aprilie-iunie, evolutie mai buna decat opinia pietei (-1,3%) si estimarea ING (-2,5%), se arata intr-un raport al analistilor ING Bank Romania.

Totodata, fata de trimestrul al treilea de anul trecut, PIB-ul a inregistrat o scadere cu 2,5% pe seria bruta, sub anticiparea ING Bank privind un declin de 4%.

"Din cauza celor enumerate mai sus, ne-am revizuit estimarea privind evolutia economiei in 2010, de la -2,8% la -1,6%, si anul viitor, de la -1,8% la +0,2%. In acest moment, estimarea noastra pentru acest an este similara cu cea a FMI, de -1,9%, dar pentru 2011 difera in continuare semnificativ", afirma analistii bancii.

FMI estimeaza ca economia va creste anul viitor cu 1,5%. Analistii ING Bank Romania sublinieaza ca riscurile privind prognoza pentru 2011 sunt in sensul negativ avand in vedere ca politica fiscala ar trebui inasprita pe parcursul anului viitor, in contextul in care deficitul bugetar trebuie redus de la 6,8% din PIB in 2010 la 4,4,% din PIB.

Datele detaliate privind evolutia economiei in trimestrul al treilea vor fi publicate de INS la data de 2 decembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
800 milioane de euro de la UE pentru companiile din România afectate de pandemie
Setari Cookie-uri