Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
Cresterea economica pentru 2011 se vede mai bine dupa rezultatele din trimestrul al III-lea, titreaza astazi Ziarul Financiar. Datele din T3, desi in scadere, au fost mai bune decat asteptarile. Estimarile pentru 2011 sunt acum intre +0,2 si +2%.

Ministrii de finante din zona euro se intalnesc la Bruxelles pentru a discuta stabilitatea financiara a regiunii, scriu la randul lor jurnalistii de la HotNews. Zona euro se confrunta cu puternice turbulente dupa ce Irlanda este pe punctul de a accepta un ajutor european. Portugalia ar putea avea aceeasi soarta, iar situatia din Grecia este departe de a fi rezolvata dupa ce deficitul tarii a fost, de curand, revizuit in crestere - comenteaza France Presse. Aceste ingrijorari au fost confirmate de un purtator de cuvant al Comisiei Europene, care a anuntat ca ministrii de Finante din cele 16 tari ale zonei euro se intalnesc, marti dupa-amiaza, la Bruxelles, pentru a discuta aceaste chestiuni.

Ingrijorarea fata de Irlanda poate deprecia leul si creste costul finantarii pentru Romania, anunta Money.ro. Analistii economici sustin ca ingrijorarea legata de problemele financiare ale Irlandei ar putea avea impact si asupra Romaniei, intr-o prima etapa prin deprecierea leului, mergand pana la cresterea costului de finantare, fapt care ar ingreuna iesirea din recesiune.

In faliment si cu profitul in cadere libera, City Mall atrage privirile potentialilor cumparatori, titreaza si DailyBusiness.ro. Recentul faliment al proprietarului mall-ului City Mall din Capitala, a atras privirile investitorilor de pe piata locala, care au inceput deja sa isi faca calculele cu privire la o posibila achizitie. Analistii imobiliari au explicat cum este posibil ca un centru comercial al carui profit operational a scazut de 10 ori in ultimul an financiar sa starneasca interesul in vederea unei achizitii.

Inca un cutremur financiar: Irlanda pe urmele Greciei, scrie Romania libera. Irlandezii ar putea cere, saptamana aceasta, sa fie salvati de UE. Uniunea Europeana preseaza Irlanda sa ceara ajutor financiar cat mai rapid, pentru a potoli astfel noul val de temeri legate de stabilitatea financiara a zonei euro.

Piata imobiliara nu-si va reveni nici in 2011. Bancherii nu au reluat creditarea, iar proprietarii continua sa mentina preturi artificiale, astfel ca piata imobiliara va fi blocata si in 2011, scrie astazi Evenimentul Zilei.

Viitoarele companii energetice nationale ar putea fi create pana la finele anului, scrie Gandul, citandu-l pe secretarul de stat in Ministerul Economiei, Claudiu Stafie. Guvernul vrea sa creeze doua societati energetice nationale, Electra si Hidroenergetica, care sa comaseze principalii producatori de electricitate si carbune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri