Guvernul ar putea fi prea optimist in momentul in care prognozeaza o crestere economica de 1,5-2% anul viitor in conditiile in care consumul, principala componenta a Produsului Intern Brut (PIB), nu da semne de revenire, apreciaza consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru, scrie Ziarul Financiar.

"Am luat toate măsurile anticriză posibile", a declarat fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, intr-un interviu pentru cotidianul Bursa.

Capital.ro titreaza ca desfiintarea de facto a frontierelor cu Ungaria si Bulgaria le va face viata mai usoara transportatorilor si turistilor, insa ar putea aduce si o crestere a criminalitatii si a imigratiei ilegale.

Executivul isi pune pentru finalul de an toate sperantele in incasarile suplimentare din TVA, evaluate la 2 miliarde lei. Premierul Boc mizeaza, practic, pe cumparaturile de sarbatori ale romanilor, informeaza DailyBusiness.ro.

Citeste si:

Consiliul Fiscal atrage atentia guvernului ca alocarea unor fonduri, in suma de 250 de miloane de lei, pentru plata datoriilor CET-urilor catre CFR Marfa si stingerea obligatiilor bugetare ale institutelor din subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice nu elimina cauzele structurale care au determinat acumularea arieratelor, scrie Financiarul.

Gandul titreaza ca arestarea omului de afaceri Catalin Chelu si a celorlalti trei inculpati nu a reusit sa elucideze inca toate neclaritatile din dosarul "mita la Ministerul de Interne", al carui protagonist este secretarul de stat Dan Valentin Fatuloiu.

Guvernele Romaniei sunt lipsite de credibilitate si aplica masurile de reforma si austeritate doar pentru ca acestea sunt cerute de institutiile financiare internationale, spune profesorul universitar Silviu Cerna, pana anul trecut membru in Consiliul de Administratie al BNR, informeaza Evenimentul Zilei.