Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta pentru realizarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii, care se va derula in perioada 2011 - 2020 si va fi gestionat de ministerele Dezvoltarii si Mediului, informeaza Mediafax.
Una dintre componentele programului, gestionata de Ministerul Dezvoltarii, este infrastructura in domeniul dezvoltarii regionale, cu subprogramele: 10.000 km drumuri judetene si de interes local, modernizarea satului romanesc, sistem de canalizare si epurare a apelor uzate si alimentare cu apa a localitatilor.

A doua componenta este infrastructura in domeniul mediului, gestionata de ministerul Mediului, care va include programe multianuale de mediu si gospodarire a apelor, infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere.

"Prin prezentul program se vor finanta atat proiectele noi, cat si proiectele in continuare, proiecte a caror documentatie tehnico-economica a fost aprobata conform legislatiei in vigoare, dar care, din lipsa fondurilor, se afla in diverse stadii de executie si nu au fost finalizate. Finantarea proiectelor prioritare se asigura din sume alocate anual cu aceasta destinatie din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetele ministerelor de resort, precum si din alte surse legal constituite, pe baza documentatiilor tehnico-economice aprobate, conform legislatiei in vigoare", se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii.

In vederea realizarii proiectelor cuprinse in anexa, prestatorii, executantii si furnizorii pot contracta credite bancare, beneficiind de garantia statului, conform sursei citate.

Programul a fost aprobat pentru rezolvarea unor probleme legate de dezvoltarea insuficienta a retelelor de drumuri judetene si locale, a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare.

Pe de alta parte, inundatiile inregistrate in ultimii zece ani au condus la adoptarea de catre Guvern a strategiei pentru managementul riscului la inundatii, ale carei masuri trebuie materializate gradual pana in anul 2035, mai arata institutia.

Astfel, este necesara atat realizarea unor lucrari noi de aparare, cat si ranforsarea celor vechi pentru cresterea capacitatii de protectie si pentru o mai buna siguranta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri