Guvernul nu va mai accepta sa piarda fonduri europene din cauza comoditatii in derularea licitatiilor, iar ministrii vor fi obligati sa prezinte public intarzierile inregistrate de primari, a declarat premierul Emil Boc, prezent la Ministerul Mediului pentru semnarea unor contracte de finantare UE.
"Vom fi extrem de exigenti de aici inainte, iar cei care nu respecta graficul de implementare a lucrarilor isi pierd banii fara niciun fel de argumentatie suplimentara. Nu putem pierde fonduri europene pentru ca exista comoditate in derularea licitatiilor, aceste lucruri trebuie sa inceteze, sa intre definitiv in istorie", a spus Boc presedintilor de consilii judetene si primarilor prezenti la ceremonia de semnare a contractelor, potrivit Mediafax.

El i-a avertizat ca va cere ministrilor sa prezinte public zonele in care sunt inregistrate intarzieri in derularea contractelor, ceea ce va genera "consecinte politice" pentru autoritatile locale in relatia cu comunitatea reprezentata.

"Cer public ministrilor sa prezinte situatia proiectelor aflate in intarziere. Va fi un anunt public, cu consecinte politice pe care le veti suporta dumneavoastra in raport cu comunitatea pe care o reprezentati. Va fi prima forma de a va atentiona, a doua va fi rezilierea contractului", a avertizat Boc autoritatile locale.

Premierul le-a spus acestora ca nu este cazul sa fie "ofensati" de prezentarea publica a intarzierilor, deoarece situatia impune o astfel de procedura.

"Poate ca pentru dumneavoastra o zi de intarziere nu este nimic, dar daca fiecare isi va pune problema in felul acesta tara va pierde bani europeni seriosi. Orice zi de aici inainte in afara graficului de finantare scoate tara in afara graficului de absorbtie a fondurilor europene", a mai spus Boc autoritatilor locale.

Reprezentantii Ministerului Mediului au semnat, luni, contracte de finantare a proiectelor de apa si canalizare din judetele Alba, Braila, Ilfov si regiunea Constanta-Ialomita si contractele pentru proiectele vizand sistemul de termoficare din municipiul Timisoara, si, respectiv, managementul integrat al deseurilor in judetul Botosani, in valoare totala de 554 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri