Sindicalistii au boicotat sedinta CES. Proiectul Legii salarizarii nu a putut fi avizat

Sindicalistii au boicotat sedinta plenului Consiliului Economic si Social (CES), astfel ca proiectul Legii salarizarii unitare nu a putut fi avizat, nefiind intrunit cvorumul necesar.

Sedinta plenului CES fusese convocata marti, cu doua zile mai devreme, pentru a aviza proiectul Legii salarizarii unitare. Avizul CES in cazul actului normativ este consultativ, transmite Mediafax.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii Valentin Mocanu a declarat ca regreta ca nu au putut avea loc dezbateri publice in CES pe tema proiectului Legii salarizarii.

Mocanu a spus ca procesul legislativ in cazul proiectului poate continua si in absenta avizului CES, pentru ca din punct de vedere al consultarii formale in Consiliu procedurile au fost indeplinite.

El a precizat ca prin avizul formal se intelege ca s-au indeplinit conditiile legale.

"Procedura legislativa poate continua in cazul Legii salarizarii unitare, din punct de vedere al consultarii formale in cadrul CES-ului lucrurile au fost indeplinite. CES-ul a fost sesizat in legatura cu aceste proiecte (proiectul legii cadru privind salarizarea unitara a personalului din sistemul bugetar si proiectul legii de aplicare a acesteia in anul 2011, n.r.) si ar fi urmat ca astazi (marti, nr.), pe baza minute de la Ministerul Muncii si a propunerii de aviz favorabil a Comisiei de specialitate a CES-ului, sa fie dezbatute aceste acte normative, dar azi sedinta nu a putut avea loc din cauza lipsei reprezentantilor sindicatelor", a spus Mocanu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
800 milioane de euro de la UE pentru companiile din România afectate de pandemie
Setari Cookie-uri