Sedinta plenului CES fusese convocata marti, cu doua zile mai devreme, pentru a aviza proiectul Legii salarizarii unitare. Avizul CES in cazul actului normativ este consultativ, transmite Mediafax.

Secretarul de stat in Ministerul Muncii Valentin Mocanu a declarat ca regreta ca nu au putut avea loc dezbateri publice in CES pe tema proiectului Legii salarizarii.

Mocanu a spus ca procesul legislativ in cazul proiectului poate continua si in absenta avizului CES, pentru ca din punct de vedere al consultarii formale in Consiliu procedurile au fost indeplinite.

Citeste si:

El a precizat ca prin avizul formal se intelege ca s-au indeplinit conditiile legale.

"Procedura legislativa poate continua in cazul Legii salarizarii unitare, din punct de vedere al consultarii formale in cadrul CES-ului lucrurile au fost indeplinite. CES-ul a fost sesizat in legatura cu aceste proiecte (proiectul legii cadru privind salarizarea unitara a personalului din sistemul bugetar si proiectul legii de aplicare a acesteia in anul 2011, n.r.) si ar fi urmat ca astazi (marti, nr.), pe baza minute de la Ministerul Muncii si a propunerii de aviz favorabil a Comisiei de specialitate a CES-ului, sa fie dezbatute aceste acte normative, dar azi sedinta nu a putut avea loc din cauza lipsei reprezentantilor sindicatelor", a spus Mocanu.