Senatul a ratificat, marti, cu 55 de voturi "pentru" si 49 de voturi "impotriva", scrisoarea de intentie catre FMI, privind acordul stand-by cu Fondul Monetar International, transmite Mediafax.
Scrisoarea de intentie ratificata de senatori a fost semnata de autoritatile romane la Bucuresti, la 16 iunie 2010, si a fost actualizata prin Scrisoarea suplimentara de intentie, semnata la Bucuresti la 29 iunie 2010, dupa ce Guvernul a decis majorarea TVA de la 19 la 24%.

Comisia de finante-buget a formulat raport de respingere asupra ratificarii scrisorii de intentie, argumentul senatorilor PSD si PNL fiind legat de faptul ca scrisoarea implica majorarea TVA de la 19 la 24%.

Raportul negativ al comisiei a fost respins de plen.

La dezbateri a fost prezent si ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, care a afirmat ca, in lipsa unui acord cu FMI, Romania nu si-ar fi putut finanta deficitul bugetar pe pietele externe la dobanzi acceptabile, si in lipsa masurilor de restructurare agreate cu Fondul, ar fi riscat intrarea in incapacitate de plata.

La dezbaterile din plen, senatorul PNL Ioan Ghise a afirmat ca, pe masura ce se deruleaza acordul cu FMI, criza in Romania se adanceste.

Liberalul a mai spus ca Guvernul nu a avut la dispozitie nicio reglementare juridica in baza careia sa incheie acordul cu Fondul. Senatul a fost camera decizionala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri