Astfel, 39% dintre bucuresteni viseaza la o ameliorare a transportului in comun, 37% dintre cei 138 de respondenti vor locuri de munca mai multe si mai bune, iar acelasi procent isi doreste reducerea coruptiei.

Totodata, 35% dintre locuitorii Capitalei vor ca locuintele sa fie mai ieftine, 34% dintre participantii la studiu ar vrea ca orasul se fie mai sigur, 27% dintre respondenti vor servicii medicale mai bune, iar 23% dintre locuitori cred ca autoritatile ar trebui sa protejeze mai mult mediul inconjurator.

Pe de alta parte, in celelalte orase din tara accentul este pus semnificativ pe crearea de locuri de munca.

Aproximativ 61% din populatie vrea ca autoritatile sa asigure slujbe mai multe si mai bune, iar 40% dintre cei 571 de respondenti isi doresc ca acestea sa incurajeze companiile multinationale sa deschide filiale in orasul lor, lucru care ar ducea implicit la crearea de noi joburi.

Citeste si:

De asemenea, 30% dintre participantii la studiu vor ca nivelul de coruptie sa fie mai mic, 28% isi doresc imbunatatirea sistemului medical, ameliorarea transportului public este un lucru important pentru 24% dintre respondenti, iar pretul locuintelor pentru 19% dintre acestia.

Studiul s-a desfasurat in prima saptamana a lunii noiembrie, pe un esantion de 709 respondenti (138 de bucuresteni si 571 de locuitori din provincie) cu varste intre 15 si 55 de ani, din mediul urban, care au absolvit cel putin zece clase si care au acces la internet.

Acesta este reprezentativ la nivel national pentru zonele urbane, marja de eroare fiind de 3,68%.