Ziarul Financiar scrie despre scaderea cursului la 4,31 lei pentru un euro, minimul ultimei luni, din cauza conflictului din Peninsula Coreeana si a speculatiilor de pe pietele financiare privind iminenta intrare sub presiune a Portugaliei sau Spaniei.

Firmele lui Ioan Niculae, patronului InterAgro, au datorii la stat de 100 de milioane de euro, cea mai mare restanta fiind catre Romgaz, de 80 de milioane de euro, informeaza Financiarul. Ioan Niculae a beneficiat timp de 18 luni de gaze doar din productia interna, mai ieftine decat cele din import, dar nu si-a platit integral furnizorul, Romgaz.

Daily Business anunta ce planuri au dezvoltatorii imobiliari pentru 2011, insa acestea nu au dimensiunile din anii dinainte de criza.

Capital scrie despre bancile care ofera clientilor din Romania posibilitatea de a accesa produse financiare de investitii din alte tari. Printre acestea se numara Citibank, Unicredit, ING, RBS, Alpha Bank si Bancpost, iar clientii trebuie sa investeasca o suma minima cuprinsa intre 50 si 5.000 de euro, in functie de banca si de produsul ales.

Evenimentul Zilei scrie despre faptul ca locuintele in stil american devin ce in mai populare datorita materialelor de constructie folosite care asigura o eficienta energetica mai ridicata.

Citeste si:

Fie ca este vorba de persoane fizice sau de companii, bancile pot sterge datoriile celor pe care i-au creditat. Insa numai dupa ce au epuizat toate procedurile legale de recuperare a creantei. Vedeti in ce cazuri prefera institutiile de credit sa "uite" de banii pe care ii datorati in Gandul.

Curierul National scrie cum a ajuns Bulgaria o atractie financiara pentru investitori. Vecinii de la sud de Dunare au unul dintre cele mai mici impozite din Uniunea Europeana pentru profitul companiilor, de 10%, iar impozitul pe dividende este de 5%, potrivit Danila, Petre si Asociatii.

Statul roman ar trebui sa pastreze hidrocentralele si unitatile nucleare si sa vanda complexurile energetice si termocentralele, pentru modernizarea acestora, spun oficialii Bancii Mondiale, informeaza Adevarul.

Bursa scrie ca peste jumatate din casele de brokeraj autohtone au cerut acces pe Sistemul Alternativ de Tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (CAN-ATS), inaugurat, ieri, dupa aproape jumatate de an de cand a primit avizul CNVM. Deocamdata, ATS-ul Bursei are un singur emitent, "Daimler" AG, producatorul masinilor marca "Mercedes",