"Aceasta masura nu poate fi aplicata in acest moment, in conditiile bugetului pentru 2011 si sunt convins ca nu va fi aprobata in Camera Deputatilor. Este benefic sau de dorit, dar acum nu se poate aplica, este nevoie de predictibilitate si stabilitate in sistemul de taxe", a spus Boc, la postul public de televiziune.

Senatul a adoptat, marti, o propunere legislativa pentru reducerea, de la 16% la 10%, a cotei de impozitare aferente veniturilor din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, investitii, pensii, activitati agricole, premii si alte surse, scrie Mediafax.

Seful misiunii Fondului Monetar International pentru Romania, Jeffrey Franks, a transmis, miercuri, ca FMI anticipeaza ca autoritatile romane vor lua masuri astfel incat reducerea a cotei unice la 10% sa nu fie promulgata, in contextul in care Guvernul si-a reiterat angajamentul puternic fata de acordul de finantare externa, iar o astfel de masura ar duce la ratarea tintei de deficit bugetar in 2011.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, dupa votul din Senat pentru reducerea cotei unice de impozitare, ca Guvernul elaboreaza proiectul bugetului de stat pe anul 2011 pe baza cotei de 16%. El a mai spus ca este convins ca initiativa legislativa va fi respinsa in Camera Deputatilor.