Ziarul Financiar ne informeaza ca majorarea salariilor nete ale bugetarilor cu 15% costa statul 1,4 mld. euro. Astfel, un bugetar care are astazi un salariu net de 1.000 de lei ar putea incasa incepand cu luna ianuarie a anului viitor un salariu net de 1.150 de lei, cu 15% mai mare. Surse din Ministerul de Finante spun ca statul are nevoie de 1,4 miliarde de euro in plus pentru majorarea salariilor nete ale bugetarilor si este foarte greu de lamurit de unde vor veni acesti bani suplimentari.

Seful FMI vede ca iminenta intrarea Romaniei in incapacitate de plata, asa cum i s-a intamplat Argentinei in 2001. Economistii romani resping aceasta ipoteza. Profetia lui Strauss-Kahn este taxata dur de oficialii romani, in conditiile in care aceasta nu se bazeaza pe cifre relevante, scrie Adevarul.

Circa o treime din firmele infiintate de romani in primele zece luni ale anului au ca obiect de activitate comertul. Acesta este urmat de agricultura, aflam din Evenimentul Zilei. Astfel, doua din zece firme infiintate anul acesta de intreprinzatorii din Romania fac comert cu amanuntul, cu exceptia autoturismelor si motocicletelor.

138 de milioane de americani sunt asteptati sa iasa la cumparaturi, astazi, in "Vinerea Neagra" - prima zi de vineri de dupa "Ziua Recunostintei" (ultima joi a lunii noiembrie) - in timp ce alte zeci de milioane vor face shopping online, luni, in "Cyber Monday". Aceasta zi de luni este versiunea de pe Internet a zilei de azi ("Black Friday") si, impreuna, cele doua zile marcheza debutul sezonului de cumparaturi de Craciun din SUA, titreaza Gandul.

Citeste si:

Capital anunta ca 2.783 de tineri romani au primit bani de la Uniunea Europeana pentru a se face fermieri. In ultimii doi, primind de la UE sume cuprinse intre 10.000 euro si 25.000 euro, tinerii au avut sansa de a pune pe picioare o exploatatie agricola.

"Retailul in revenire catre nivelul anterior crizei", titreaza Financiarul in editia de astazi. Stabilitatea va face loc in 2011 unei reveniri in sectorul de retail legate de piata spatiilor existente, dar in continuare cu o diferentiere pu­ter­nica intre locatiile de prim-rang si cele se­cun­dare. In acelasi timp, la nivel european, competitia dintre retaileri pentru cel mai bun spatiu s-a ascutit.

Presedintele Traian Basescu si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, par sa fi gasit adevaratii vinovati pentru criza din Romania, potrivit Dailybusiness.ro. Foamea de bani a romanilor, care au luat prea multe credite, si inconstienta politicenilor, care au umflat salariile si pensiile fara baza reala, au dus, in opinia celor doi, la situatia dezastruoasa in care se afla Romania.

Gazprom si Transgaz au incheiat studiul de fezabilitate cu privire la construirea unui tronson din South Stream pe teritoriul romanesc, anunta Money.ro.