Codul fiscal va intra in vigoare la sase luni dupa aprobare

Actul normativ privind modificarea Codului fiscal va fi inaintat parlamentului sub forma unui proiect de lege si va intra in vigoare la sase luni de la momentul adoptarii sale de catre legislativ, a declarat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu. "Proiectul de lege va fi inaintat parlamentului, unde va intra in dezbatere. Data intrarii in vigoare depinde de momentul cand o sa iasa de la parlament. Cand se incheie dezbaterea in parlament, mai avem sase luni, le adaugam si acela va fi momentul cand vor intra in vigoare modificarile Codului fiscal", a spus, ieri, Tariceanu.

Saptamana trecuta, acesta anunta ca proiectul de modificare a Codului fiscal nu va fi aplicat de la 1 ianuarie 2006, ci dupa o perioada "de decalaj" de la momentul adoptarii, care urmeaza sa fie stabilita.

Premierul a precizat tot ieri ca pe site-ul Ministerului Finantelor se afla deja textul proiectului de modificare a Codului fiscal, in forma in care va fi aprobat de guvern in urmatoarele zile. La ora inchiderii editiei, pe portalul MFP exista insa numai ultima varianta de modificare a proiectului de lege, cea care a starnit mari critici din partea mediului de afaceri, din cauza anumitor prevederi considerate anticoncurentiale, atat de oamenii de afaceri, cat si de Consiliul Concurentei.

Amintim ca, dupa preluarea puterii in decembrie 2004, una dintre primele masuri ale guvernului a fost modificarea Codului fiscal, lege care a intrat in vigoare la doua zile dupa publicarea ei in "Monitorul Oficial".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri