Aproximativ 45% dintre contribuabilii mari si mijlocii au depus declaratiile fiscale online la termenul de declarare, data de 25 noiembrie, informeaza ANAF.
De asemenea, pana la 25 noiembrie au transmis declaratiile fiscale prin intermediul Sistemului Electronic National si 53% din sediile secundare ale acestor companii, conform agentiei Mediafax.

Din totalul de 1.940 de contribuabili mari, peste 55% (1.079 de companii) au depus online declaratiile fiscale aferente lunii octombrie, respectiv si pentru cele 9.678 de sedii secundare aferente acestora, iar din cei 18.163 contribuabili mijlocii, 7.955 au transmis declaratiile online, respectiv si pentru cele 3.489 de sedii secundare.

Totodata, aproape 14.000 de contribuabili mici au preferat sa transmita online declaratiile fiscale aferente lunii octombrie, desi pentru aceasta categorie de firme acest sistem este facultativ.

Contribuabilii mari si mijlocii sunt obligati sa depuna online declaratiile fiscale incepand cu luna noiembrie.

Declaratiile fiscale se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.

ANAF atrage atentia ca, incepand cu luna ianuarie 2011, contribuabilii mari si mijlocii care nu vor transmite online declaratiile vor fi amendati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri