Cu pomana si cu intins mana nu se poate la infinit si sa speri si sa ai si performante, a declarat premierul Emil Boc de la tribuna Consiliului de Coordonare Judetean al PDL Bistrita-Nasaud, in fata delegatilor PDL din judet la lucrarile consiliului.

Premierul a explicat ca Guvernul a fost nevoit, in 2009 si 2010, sa ajusteze statul dupa nevoile si potentialul pe care tara le are, dupa cum informeaza 9AM.ro.

"Ne amintim fiecare dintre noi de o vorba de cand eram fosti elevi, studenti si primeam de la parinti o suma de bani. Ii dramuiam asa incat sa rezistam si sa nu ne intindem mai mult decat aveam sau, daca doream mai mult, munceam mai mult, astfel incat sa putem rezista. Cu pomana si cu intins mana nu se poate la infinit si sa speri si sa ai si performante", a adaugat acesta.

Boc a explicat ca dupa ce a venit criza si situatia lasata de guvernantii PNL era de datorii, cabinetul sau a fost nevoit sa ajusteze situatia si sa faca in asa fel incat tara sa consume atat cat produce.

Ce ne asteapta in 2011: Perspectiva financiar-bugetara buna

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat la Bistrita, ca, pentru 2011, tara are o perspectiva financiar-bugetara buna, insa cu conditia sa aiba in continuare o politica prudenta.

Gheorghe Ialomitianu a facut aceste declaratii la Consiliul de Coordonare Judetean al PDL Bistrita-Nasaud, la care a participat impreuna cu premierul si mai multi membri ai Cabinetului.

"Din punctul de vedere al perspectivei financiar-bugetare pentru 2011, avem o perspectiva buna, dar sa avem o politica, in continuare, prudenta. Vom avea un sistem de salarizare si de pensii sustenabil, vom putea plati salariile si pensiile, putem sa dam mai multi bani pentru investitii pentru ca si proiectele locale sa fie realizate, putem atrage mai multe fonduri europene. Mentinem un sistem de fiscalitate redus, ma refer la impozitul pe venit si pe profit", a declarat Gheoerghe Ialomitianu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si