Trei oameni publici importanti activeaza pe o piata a vinului estimata la 400 milioane de euro, companiile incearca sa formeze echipe performante de angajati, iar impozitarea firmelor trebuie sa se mentina la niveluri rezonabile, se arata in principalele stiri de business de astazi. De asemenea, Guvernul estimeaza un curs mediu de 4,21 lei pentru un euro in 2011, iar fondurile de pensii private din Europa Centrala si de Est se afla in pericol.
Pe o piata a vinului estimata la 400 milioane de euro, din care exporturile in lume pe 8 luni au reprezentat 7,68 milioane euro, au intrat si persoane din viata publica. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, are 20 de hectare de vie, fostul ministru al Justitiei, Valeriu Stoica, a investit in afacere tot ce a obtinut din avocatura, Mircea Dinescu a luat credite de la prieteni, scrie cotidianul Gandul.

Tot mai multe firme de training si consultanta in resurse umane au inceput sa foloseasca diverse instrumente prin care angajatorii locali sa-si poata forma echipele de angajati in functie de particularitatile de comportament ale fiecarui angajat, pentru a aduce rezultate mai bune, scrie Ziarul Financiar.

Impozitarea companiilor trebuie mentinuta la niveluri rezonabile si de asemenea trebuie intarit controlul si introduse pedepse dure pentru evazionisti, a declarat intr-un interviu acordat pentru DailyBusiness.ro Dan Schwartz, managing partner al firmei de consultanta Scot&Company Consulting.

In toata regiunea Europei Centrale si de Est, reformele constand in implementarea sistemelor de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) sunt in pericol din cauza ca guvernele vor sa-si „astupe” gaurile din trezorerii cu banii din conturile de pensie privata ale actualilor salariati, se explica in Saptamana Financiara.

Guvernul estimeaza pentru acest an un curs mediu de 4,24 lei pentru un euro, iar pentru 2011, indica un nivel mediu de 4,21 lei pentru moneda europeana, potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, scrie cotidianul Financiarul.

Intr-un interviu acordat pentru Evenimentul zilei, noul sef de la Realitatea TV, omul de afaceri Sebastian Ghita, anunta cum va transforma institutia media in care mogulul Sorin Ovidiu Vintu a ramas doar actionar-spectator.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri