Proiectul de modificare a Codului muncii, elaborat de investitorii din tara

Proiectul de modificare a Codului muncii trimis de Ministerul Muncii sindicatelor si patronatelor reprezinta primele propuneri transmise de investitorii din tara, fiind consultati si profesori universitari asupra unor articole, a declarat ministrul Ioan Botis.

Potrivit lui Botis, in perioada urmatoare va fi constituita o echipa de experti din partea sindicatelor, patronatelor si Ministerului Muncii, care sa lucreze la acest proiect de modificare a Codului muncii, scrie Mediafax.

"Am propus o oportunitate legata de modificarea Codului muncii, vineri vom forma o echipa tehnica pentru a lucra la modificari pe aceasta tema. Am convenit asupra unor modificari pe Codul muncii in raport cu directivele europene si cu flexibilizarea pietei muncii", a spus ministrul Ioan Botis.

Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat ca, printr-o modificare adusa Codului muncii, Guvernul vrea extinderea de la doi la trei ani a contractelor pe perioada determinata si prelungirea acestora de cate ori doresc partile.

Costin a spus ca sindicatele nu sunt de acord cu aceasta modificare si cu altele prevazute in noul proiect de Cod al muncii, care vizeaza diminuarea rolului contractelor colective la nivel national si de ramura.

In actualul Cod al muncii, perioada maxima pentru contracte determinate este de doi ani, apoi cele doua parti, angajatul si angajatorul, intrerup orice colaborare sau transforma contractul colectiv pe perioada nedeterminata.

"Suntem total impotriva masurilor care fragilizeaza conditiile de munca, saracesc sau gonesc populatia in strainatate", a spus Costin.

Citeste si Cum va arata noul Cod al Muncii. Vezi aici cele mai importante modificari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri