"Investitia este co-finantata prin Fondul de Coeziune al Uniunii Europene cu 145 milioane de euro. Cand proiectul va fi finalizat, intreaga populatie a judetului Constanta si 98% din populatia Ialomitei va avea acces la serviciile de apa potabila, ce vor fi in concordanta cu standardele UE. Mai mult, va creste semnificativ aria de acoperire ce va beneficia de colectarea apei menajere in cele doua judete", se precizeaza intr-un comunicat al BERD, citat de Mediafax.

Proiectul finantat de BERD vizeaza lucrari la infrastructura privind serviciile de apa si apa reziduala in 24 localitati din judetele Constanta si Ialomita.

RAJA Constanta este al doilea mare operator in domeniul alimentarii cu apa a populatiei din Romania, dupa Bucuresti.

Societatea opereaza in judetele Constanta si Ialomita si furnizeaza apa si servicii de apa reziduala pentru mai mult de 500.000 persoane din sud-estul tarii.

Citeste si:

"Prin intermediul acestui program, BERD va oferi finantare utilitatilor de apa pe o baza non-recurs, demonstrandu-si in felul acesta increderea in sector. Se estimeaza ca finantarea de 200 milioane euro va mobiliza investitii suplimentare de aproape 1,5 miliarde de euro in infrastructura de apa si apa reziduala din Romania", se mai spune in comunicat.

De la inceputurile activitatii in Romania, BERD a investit peste 4,8 miliarde de euro in diferite sectoare ale economiei si a mobilizat investitii suplimentare de peste noua miliarde de euro.