Romania a inregistrat in octombrie cea mai mica scadere din Uniunea Europeana (UE) a preturilor productiei industriale, de 0,1%, comparativ cu septembrie, in conditiile in care indicatorul a coborat in alte sapte state, iar la nivel comunitar a urcat cu 0,5%, arata datele Eurostat, biroul de statistica al Uniunii, informeaza Mediafax.
In septembrie, preturile productiei industriale din Romania au crescut, in ritm lunar, cu 1,2%. Din cele 23 de state comunitare pentru care Eurostat a prezentat date, 14 au inregistrat cresteri ale indicatorului, acesta stagnand intr-o singura tara.

Cea mai accentuata scadere se observa la Irlanda (0,8%). Evolutii negative similare celei din Romania au fost inregistrate de Lituania, Ungaria si Slovacia. Cele mai mari cresteri au fost consemnate de Franta (0,8%), Olanda (0,8%), Danemarca (0,6%), Spania (0,6%) si Suedia (0,6%).
In ritm anual, preturile productiei industriale au crescut cu 6,9% in Romania, in octombrie, dupa un avans de 7,2% in septembrie. In UE, cresterea medie a fost de 4,5%.

La calcularea indicelui preturilor productiei industriale, Eurostat nu tine cont doar de produsele vandute pe pietele interne.

Institutul National de Statistica a anuntat ca preturile productiei industriale pe total, piata interna si externa, au crescut in octombrie cu0,2% comparativ cu septembrie si cu 7,8% fata de aceeasi luna a anului trecut, majoritatea sectoarelor de activitate inregistrand scumpiri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri