Accidentul s-a petrecut, sambata seara, in jurul orei 22.00, in dreptul localitatii iesene Letcani, un autoturism marca BMW condus de un tanar intrand in plin in trenul personal Dorohoi-Iasi.

In urma impactului, unul dintre vagoanele garniturii a sarit de pe sine. In vagonul respectiv nu se afla nici o persoana, intrucat era neincalzit, calatorii mutandu-se in celelalte vagoane.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) si SMURD Iasi s-au deplasat la fata locului.

In autoturism se aflau doua persoane, ambele fiind ranite si transportate la un spital din Iasi.

Citeste si:

In momentul producerii accidentului, semnalele de avertizare de la trecerea peste calea ferata erau in functiune, insa soferul autoturismului le-a ignorat.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (SU) Iasi, circulatia rutiera pe DE 583, in zona localitatii Letcani, a fost reluata in jurul orei 00.00, insa circulatia feroviara intre Iasi si Dorohoi este in continuare intrerupta.

Linia de cale ferata respectiva este una secundara, fiind inchiriata unei firme brasovene, aceasta efectuand curse intre Iasi si Dorohoi.

Conducerea ISU Iasi sustine ca trenul Iasi - Dorohoi, implicat in accident, apartine unei firme private, iar linia de cale ferata este una secundara, fiind utilizata doar pe acest traseu.